Policy


Sveamarknad personuppgiftspolicy/Integritetspolicy

När du använder Sveamarknad tjänster samlar vi information du lämnar till oss:

Kontoinformation, ditt namn, e-postadress, användarnamn. Detta är den enda information du behöver lämna för att skapa ett konto hos Sveamarknad.

Du kan också ge oss tillgång till personlig information i meddelanden du skickar till kundsupport eller andra användare, eller i recensioner du ger oss eller andra användare.

Det kan handla om tillgång till din IP-adress, personuppgifter, adress, telefonnummer, e-postadress eller att se var du befinner dig.

Uppgifterna används endast för integritetsanalys och får inte sedan användas för andra syften. 

Sveamarknad delar inte information som kan identifiera dig utan ditt uttryckliga medgivande eller av juridiska skäl.


Sveamarknad Lagring och informationssäkerhet

Vi på Sveamarknad arbetar hårt för att hålla din information säker och använder en kombination av tekniska, administrativa och fysiska kontroller för att upprätthålla säkerheten för din data. 

Detta inkluderar att använda SSL-certifikat för att kryptera de flesta av våra tjänster.


Sveamarknad SSL-certifikat

Ett Ssl-certifikat är en typ av elektronisk legitimation. På samma sätt som personer kan legitimera sig med ID-kort och pass, så kan exempelvis Marknadstorg legitimera sig med ett Ssl certifikat (ISRG). 

Genom en webbläsare kan en sorts legitimationskontroll av certifikatet göras för att se vem som innehar det.


Kort- och bankinformation

Vissa funktioner på Sveamarknad möjliggör transaktioner mellan dig och oss. Om du accepterar betalda funktioner måste du tillhandahålla viss information för identifiering och verifiering, såsom ditt namn, adress, födelsedatum, kortnummer, bankkonto IBAN-nummer, kortets utgångsdatum och CVV-kod.

Denna information lagras hos en tredje part som hanterar betalningar för Sveamarknad. Informationen krypteras och skickas till kortnätverket, som om det godkänns returnerar en token som är en slumpmässig sträng av tecken som används för att genomföra transaktioner utan att exponera din kortinformation. Sveamarknad delar endast dina personuppgifter när det är nödvändigt för att uppfylla vårt avtal med dig som beskrivs i denna integritetspolicy och våra villkor.

Sveamarknad lagrar inte denna information på våra servrar. Observera att tredje parts betalningsbehandlare kan behålla denna information i enlighet med sina egna integritetspolicyer och villkor, eller enligt lag. 

Information vi samlar in automatiskt

När du besöker Sveamarknad använder vi olika teknologier för att ge dig bästa möjliga upplevelse och funktionalitet.

Sveamarknad samlar automatiskt in information om vilken teknik du använder: din enhet, din webbläsare, IP-adress, nätoperatör och så vidare. Data som samlas in varierar beroende på vilken enhet du använder.

Sveamarknad använder olika interna och tredjepartsverktyg för att mäta hur du interagerar med våra tjänster. Till exempel vilka objekt du klickar på, vilka objekt du gillar, vem du följer, hur ofta och senast du använde våra tjänster, och om och var applikationen kraschar för dig. Marknadstorg kan också härleda din ungefärliga plats från din IP-adress.


Hur Sveamarknad använder personuppgifter

Sveamarknad använder uppgifterna vi samlar in för att förse dig med de produkter och tjänster vi erbjuder och för att uppfylla våra användarvillkor med dig. Detta inkluderar att använda data för att förbättra och anpassa dina upplevelser. Vi på Sveamarknad använder även data för att kommunicera med dig, till exempel för att informera dig om ditt konto, nya produkter eller tjänster, uppdateringar av dessa villkor och andra typer av uppdateringar.


Sveamarknad använder personuppgifter för följande ändamål:

För att leverera den resultat du förväntar dig av oss. Sveamarknad behöver ditt namn för att visa din profil och din e-post för att komma i kontakt med dig för att kommunicera viktiga händelser, till exempel om en nyhetshändelse.


Kommunicera med dig

Sveamarknad använder uppgifterna vi samlar in för att leverera och anpassa vår kommunikation med dig. Vi på Sveamarknad kan till exempel kontakta dig via e-post eller annan elektronisk kommunikation, för att informera dig om nya Sveamarknadtjänster, uppdatera dig om ett supportärende, säkerhets- eller mjukvaruuppdateringar eller bjuda in dig att delta i en undersökning.

Vi på Sveamarknad använder data för att svara på kundförfrågningar, diagnostisera tekniska problem och tillhandahålla kundvård och supporttjänster.


Sveamarknad Säkert och effektivt

Det är viktigt för oss att hålla Sveamarknad en säker plats att köpa och sälja varor. Vi på Sveamarknad gör allt vi kan för att undvika oönskad eller kriminell verksamhet på sida, med både synliga och dolda åtgärder. För att underlätta detta lagrar och använder Sveamarknad viss information, inklusive IP-adresser, e-postadresser, meddelandehistorik och andra insamlade personuppgifter. Denna behandling är nödvändig för att fullgöra det avtal vi på Sveamarknad har med dig. Sveamarknad använder cookies eller liknande teknik för de syften som beskrivs ovan. 


Av juridiska händelse

Om vi på Sveamarknad uppmanas att dela din personliga information till en statlig myndighet, till exempel den lokala polisen, kommer denna information att delas efter en juridisk begäran. I dessa fall specificeras den exakta informationen som delas i den juridiska begäran och kommer att inkludera: Ditt namn och adress, IP-adress, chatthistorik, platsinformation. Du kommer inte att meddelas om sådan delning sker. I händelse av en tvist kan relevant information såsom information om en eller flera listor och meddelande historik delas med motparten i tvisten eller andra. 


Sveamarknad Information om barn

Sveamarknad riktar sig inte till och har inte för avsikt att locka barn under 18 år. Även om besökare i alla åldrar kan navigera genom Sveamarknad webbplatser, vill vi inte samla in eller begära personuppgifter från personer under 18 år. Om vi på Sveamarknad ser att efter ett meddelande från en förälder, vårdnadshavare eller upptäckt på annat sätt, ett barn under 18 år har blivit felaktigt registrerat, kommer Sveamarknad att avsluta barnets konto och radera barnets personuppgifter från våra register.


Sveamarknad Cookies

Alla professionella webbplatser använder cookies. Vi på Sveamarknad rekommenderas att du lämnar på alla cookies om du är osäker på om du behöver dem eller inte i fall de används för att tillhandahålla en tjänst som du använder.

Du kan förhindra inställningen av cookies genom att justera inställningarna i din webbläsare. Var medveten om att inaktivering av cookies kommer att påverka funktionen hos Sveamarknad och många andra webbplatser som du besöker. Inaktivering av cookies kommer vanligtvis att resultera i att även vissa funktioner och funktioner på Sveamarknad webbplats inaktiveras. Därför rekommenderas det att du inte inaktiverar cookies.

Om du skapar ett konto hos Sveamarknad kommer vi att använda cookies för hantering av registreringsprocessen och allmän administration. Dessa cookies kommer vanligtvis att raderas när du loggar ut men i vissa fall kan de finnas kvar efteråt för att komma ihåg dina webbplatsinställningar när du loggar ut.

Sveamarknad.se använder cookies när du är inloggad så att vi kan komma ihåg detta. Detta förhindrar att du behöver logga in varje gång du besöker en ny sida. Dessa cookies tas vanligtvis bort eller rensas när du loggar ut för att säkerställa att du bara kan komma åt begränsade funktioner och områden när du är inloggad.

I vissa speciella fall använder vi även cookies från pålitliga tredje parter. 


Sveamarknad Datalagring

Sveamarknad kommer att behålla dina personuppgifter så länge du upprätthåller en kundrelation med oss och så länge det behövs för att följa tillämpliga lagar, lösa tvister med eventuella parter och i övrigt som är nödvändigt för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet. Vi på Sveamarknad gör detta eftersom det krävs för att vi ska kunna leverera våra tjänster till dig. All personlig information vi behåller kommer att omfattas av denna integritetspolicy och våra interna riktlinjer för lagring.


Ta bort personlig information

Så länge ditt konto är aktivt kommer vi på Sveamarknad att lagra din personliga information, listor, meddelandehistorik och annan information som du registrerar. Du kan välja att ta bort ditt Sveamarknads användarkonto när som helst. I så fall kommer din användarprofil inte längre att vara tillgänglig på vår tjänst som en omedelbar åtgärd. Sveamarknad kommer att behålla din information i upp till 3 månader eftersom denna information kan krävas av statliga myndigheter eller för att lösa tvister.

Observera att meddelanden som skickas till andra användare fortfarande kommer att vara tillgängliga för dessa användare, även efter att ditt konto har tagits bort.

Om ett konto har varit inblandat i bedrägeri kan vi på Sveamarknad lagra personlig information om det kontot permanent för att förhindra att dom kommer åt våra tjänster vid ett senare tillfälle. Denna behandling är baserad på vårt berättigade intresse (GDPR).


Dina rättigheter

Du kan få en kopia av de personuppgifter vi har om dig.

Du kan korrigera någon av de personuppgifter vi har om dig.

Du kan be Sveamarknad att radera den personliga information vi har om dig.

Du får informera Sveamarknad personal om eventuella ändringar av dina personuppgifter.

Du kan be Sveamarknad att skicka den personliga information du har gett oss till en tredje part.

Om Sveamarknad använder dina personuppgifter på grundval av ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla detta samtycke.

Du kan utöva dessa rättigheter genom att KONTAKTA OSS på Sveamarknad kontaktsida.

Om du inte tror att vi på Sveamarknad har kunnat hjälpa dig med ditt problem har du rätt att lämna in ett klagomål till Dataskyddsmyndigheten (IMY).


Dina val

*Om du vill komma åt eller redigera profilinformation kan du göra detta från inställningssidan på Sveamarknad.

*Om du vill stänga ditt Sveamarknad konto, kan du göra detta från inställningssidan.


Vilka vi är och hur du kontaktar oss

Om du behöver komma i kontakt med Sveamarknad för förslag, frågor eller funderingar om denna policy eller om vår användning av din information, vänligen KONTAKTA OSS

Kontakt Marknadstorg.se

Marknadstorg.se Sveamarknad.se Senast: 2022-08-11