Nu presenterar vi Ekestens Naturprodukter

  • av

En av de företag som anslöt sig till först till Sveamarknad var Ekestens Naturprodukter. Familjeföretaget som startade sin verksamhet redan 2012 i utkanten av Tidaholm och som år efter år levererat en biprodukt, där man tagit till vara på den restprodukt som ges efter att biodlaren har hämtat honungen. Det går åt ungefär 8 kg honung som energi för bina för att producera ett kilo vax. Vaxet i sin tur är väldigt drygt och räcker länge i naturlig hudvård.

Bivax används till mer än hudvård

Bivax kan användas som putsmedel, hälsokost, i ljustillverkning och läkemedel, kosmetisk, hudvård ( läppsalva, bicerat, bivaxsalva, bivaxolja, bitvål, läppstift mm). Bivax används också till ytbehandling av såväl skinn, trä, skärbrädor, skor, vaxkritor mm.

Bivaxljus en en lyx som ni förstår och på grund av bristen på vax, så har Ekestens Naturprodukter för tillfället valt att inte sälja vax för ljustillverkning. Bivaxljus är däremot ett bättre val än stearin och paraffin. Bivaxljus lämnar inga skadliga ämnen i rumsluften. Bivax renar till och med rumsluften till skillnad från stearin och paraffin.

Hållbar värld – ta hand om restprodukten

Bivaxet skördas inte för vaxet skull, utan för avtäckning när honung skördas. Bivaxet sorteras från honungen genom vaxsmältare. Färgen från vaxet varierar beroende på blomsorter som bina har besökt och solens strålar. Den kan skifta från vitt till mörkt gul/brunt.

Bivaxet som används i vår hudvård är det finaste jungfruvaxet. Allt vårt bivax kommer från lokala gårdar och bin på Hökensås runt Tidaholm. Vi använder endast naturprodukter och inga skadliga preparat i bisamhällena. Att hålla en god bivård är otroligt viktigt för både natur och djur.

Ekologiskt bivax

Ekologisk bivax kommer från biodlingar som är certifierade enligt regler för ekologisk odling. Många av de svenska biodlarna i Sverige driver sin biodling efter samma principer men har inte märkningen på grund av begränsade resurser. Bin är inga djur man kan styra över eller begränsa till ett område. Däremot kan erfarna biodlare placera sina bikupor strategiskt, där bin väljer att åka till närmaste drag och på så sätt kan man ge biet bättre förutsättningar att välja träd och buskar i närheten eller till och med framkalla en sorthonung. Därför väljer vår lokala biodlare lantbruk som driver odling hållbar.

Bivaxsalva och vaxkakor

Bivax är en bristvara så det är viktigt att man tar reda på vaxet och inte kastar det. Bivaxsalva är ett sätt att ta vara på vaxet. Vaxkakor är ett annat. När du väljer våra produkter så bidrar du till en bättre värld. All bivax kommer från svenska gårdar som sedan produceras på naturlig väg till naturlig hudvård på gammalt vis. All produktion sker i Sverige.

Bivax – Rå

Naturlig hudvård för hela familjen

För att få sälja hudvård måste dina produkter vara registrerade hos CNPC, gamla Läkemedelsverket. Alla våra produkter som smörjs på huden är certifierade hos CNPC. Bivaxsalva är djurens egna skydd mot sjukdomar, den är en dryg, fet, vattenfri salva som kan användas utvärtes för hela kroppen – för hela familjen. Den är ofarlig att äta, eller för djur att slicka i sig om den smörjs på känsliga nosar eller tassar. Vår bivaxsalva används för dig som har känslig irriterad hud, till babyns röda stjärt, til aknehud, torra fläckar och såriga hälsprickor. Den mjukgör, skyddar och verkar vårdande.

När du väljer svenskt bivax stödjer du det svenska lantbruket

När du väljer Bivaxsalva hjälper du det svenska lantbruket, du stöttar bina som hjälper till att pollinera många olika växter som äppelträd, päronträd och raps. Eftersom olika bin har olika favoritväxter är det viktigt att behålla den mångfald av bin som finns idag, så att alla växter som är beroende av bin kan fortplanta sig.

Läs mer om företaget Ekestens Naturprodukter.